Rumah > Berita > Kandungan

Apakah Jenis Marmer, Sifat Dan Ciri-ciri Pelbagai Marble

Aug 04, 2017

Abstrak: Marmer boleh dibahagikan kepada Kelas A, Kelas B, Kelas C dan Kelas D. Apakah ciri-ciri marmar? Marmer mempunyai ciri-ciri hiasan yang baik dan prestasi pemprosesan, rintangan haus adalah baik, tidak penuaan, hidupnya pada umumnya 50 hingga 80 tahun. Adakah anda tahu sifat semua jenis marmar? Melengkung kelas A mempunyai kualiti pemprosesan yang sama, yang sangat baik, tiada kekotoran dan liang-liang. Di sini untuk mengikuti Edgestone untuk memahami marmar itu.

Apakah jenis marmar, sifat dan ciri-ciri pelbagai marmar

Marble adalah bahan yang sangat baik di pasaran bahan binaan , boleh diukir menjadi seni dan kerajinan, alat tulis, lampu, peralatan dan karya seni praktis lainnya, mereka adalah favorit pengguna . Jadi, berapa jenis marmar? Berikut ini membolehkan Edgestone memperkenalkan jenis marmar!

1, jenis marmar

Kelas A: marmar berkualiti tinggi, mempunyai kualiti pemprosesan yang sama, bebas daripada kekotoran dan liang-liang.

Kelas B: Ciri-ciri yang dekat dengan bekas kelas marmar, tetapi kualiti pemprosesan sedikit lebih buruk daripada yang dahulu; terdapat kelemahan semula jadi; memerlukan sedikit pemisahan, gam dan pengisian.

Kelas C: terdapat beberapa perbezaan dalam kualiti pemprosesan; kecacatan, stomata, fraktur tekstur adalah lebih biasa. Kesukaran membaiki perbezaan ini adalah sederhana dan boleh dicapai dengan memisahkan, merekatkan, mengisi atau mengukuhkan satu atau lebih kaedah ini.

Kelas D: Ciri-ciri yang serupa dengan marmar Kelas C, tetapi ia mengandungi kelemahan semula jadi, perbezaan paling besar adalah kualiti pemprosesan, mereka memerlukan rawatan permukaan berganda. Ini jenis marmar mempunyai banyak batu berwarna, mereka mempunyai nilai hiasan yang baik.

2, ciri-ciri marmar

(1) prestasi hiasan yang baik, marmar tidak mengandungi radiasi tetapi dengan warna cerah, warna kaya, digunakan secara meluas dalam dinding tertutup, hiasan tanah. Marmer mempunyai prestasi pemprosesan yang sangat baik: melihat, potong, digilap, penggerudian, arca dan sebagainya.

(2) rintangan haus marmer adalah baik, tidak penuaan, hidupnya biasanya kira-kira 50-8 tahun.

(3) Dalam industri, marmar digunakan secara meluas. Seperti: bahan mentah, agen pembersih dan sebagainya.

(4) marmar dengan kestabilan bukan konduktif, bukan magnet, lapangan dan ciri-ciri lain.

Dari sudut komersil, semua batu karang yang secara semulajadi dan tidak boleh dipoles boleh dipanggil marmar, marmar tidak sesuai untuk semua tapak pembinaan, jadi marmar harus dibahagikan kepada empat kategori A, B, C dan D. Pengelasan ini terutamanya terpakai kepada C dan D kelereng relatif rapuh, yang memerlukan rawatan khas sebelum atau semasa pemasangan.

3, produk biasa marmar

Siri Beige (Amasa Beige Marble, Marmer Beige Burdur, Marmer Beige Cappuccino, Perlato Cecilia Marble, Moon Beige Marble)

Siri putih (White Marble White, Marble Kayu Putih Kayu, Marmer Volakas Putih, Marmer Bianco Carrara White, China White Marble)

Sijil kelabu (Marmer Tundra Grey, Marmer Persia Grey, Marmer Bijian Kayu Kelabu, Marmer Cinderella Grey, Castle Grey Marble)

Siri hitam (Marble Pokok Hitam, Marmer Dragon Silver, Marmer Bunga Abad Ais, Nero Marquina Marble, Marmer Bunga Hitam Dan Emas)

Siri kuning (Marmer Kayu Bijih Kuning, Marmer Kuning Muda, Marmer Inous Gold, Marmer Light Emperador)

Siri Hijau (Marmer Verde Alpi, Marmer Hijau Hutan Hujan, Marmer Kowloon Jade Green, Marmer Green Marble, Emerald Green Marble)

Siri Brown (Dark Emperador Marble, China Marble Emperador Marble, Venice Brown Marble, Emperor Brown Marble, Coffee Wood Marble)

Siri merah (Rosso Alicante Red Marble, Rossa Verona Marble, Marmer Tea Rosa, Red Wood Vein Marble)

Bandingkan dengan batu seni bina yang lain, setiap sekeping tekstur jubin lantai marmar adalah berbeza, tekstur marmar melengkung yang jelas dengan kesan lancar dan halus, terang dan segar, membawa anda pesta visual sekali lagi dan dipasang di rumah dan hotel, boleh menjadikan mereka lebih elegan dan murah hati.